به گزارش خبرگزاری مهر، وحید یامین پور دبیر شورای عالی جوانان و معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به مناسبت هفته دولت گزارشی از عملکرد معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ارائه کرد.
وی در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به سوالی برنامه مبنی بر اینکه آیا کشور ایران جوان است، گفت: ایران هنوز جوان است اما نمودار جمعیت جوان کشور نزولی است.
یامین پور تصریح کرد: اگر سن جوانی را ۱۸ تا ۳۵ سال در نظر بگیریم، در ۶، ۷ سال اخیر ۴ میلیون از جمعیت ۲۵ میلیونی جوان کشور کم شده که این به دلیل سیاستهای غلط کنترل جمعیت در دهه ۷۰ است که در دهه اخیر خودش را نشان داده است.
یامین پور در خصوص سیاستهای جمعیتی کشور اظهار داشت: سال گذشته قانون جوانی جمعیت تصویب شد و ستاد ملی جوانی جمعیت به ریاست رئیس جمهور و با عضویت بیش از ۲۰ دستگاه شکل گرفت که سیاستهای جمعیتی از این ستاد ملی بیرون میآید که بیش از ۷۰ ماده است.
وی ادامه داد: ما در وزارت ورزش و جوانان چند مأموریت مشخص در این خصوص داریم که یکی از آنها حمایت از تشکلهای فعال در حوزه جوانی جمعیت است و ما موظف به حمایت از آنها هستیم و طبق قانون باید یک سوم منابع حمایتی خود را صرف این تشکلها کنیم.
یامین پور افزود: صدور مجوز مراکز تسهیل در انتخاب همسر یکی دیگر از مأموریتهای ما در حوزه ازدواج، خانواده و جوانی جمعیت بود که سال گذشته آغاز شد.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه به آمار ازدواج در کشور پرداخت و گفت: طبیعی است که به تناسب کاهش جمعیت جوان کشور، واقعه ازدواج نیز کاهش یافته است به طوری که در ۶، ۷ سال گذشته آمار ازدواج بیش از ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است.
دبیر شورای عالی جوانان با بیان اینکه متوسط سن ازدواج پسران ۲۷ سال و متوسط سن ازدواج دختران حدود سه، چهار سال کمتر از سن ازدواج پسران است، گفت: سیاستهای دولت این است که سن ازدواج بالاتر نرود و آن را در نقطه مطلوبی نگه دارد.
ترغیب جوانان به ازدواج بهنگام با پرداخت تسهیلات ازدواج
وی یکی از سیاستهای دولت برای افزایش آمار ازدواج و ترغیب جوانان به ازدواج بهنگام را پرداخت تسهیلات ازدواج دانست و گفت: خوشبختانه این تسهیلات در چند سال گذشته جهش خوبی داشته به طوری که در حال حاضر برای پسران زیر ۲۵ سال و دختران زیر ۲۳ سال ۲۲۰ میلیون تومان و برای سنین بالاتر ۱۸۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
یامین پور با بیان اینکه یکی از مأموریتهای ما پیگیری پرداخت به موقع تسهیلات ازدواج به جوانان است، اظهار داشت: در سه ماه اول امسال از وضعیت پرداخت تسهیلات ازدواج به جوانان راضی نبودیم و این گزارش را به رئیس جمهور ارائه کردیم که پیرو آن رئیس جمهور به بانک مرکزی دستور داد که تا ۳۱ شهریور ماه صف متقاضیان وام ازدواج صفر شود. خوشبختانه بعد از این دستور جهش خوبی در پرداخت وام ازدواج در تیر ماه و مرداد ماه داشتیم.
یامین پور اعلام کرد: طبق آخرین گزارشی که صبح امروز از بانک مرکزی دریافت کردیم تاکنون ۳۴۰ هزار نفر از ابتدای امسال وام ازدواج دریافت کردند که رقمی بالغ بر ۶۸ هزار میلیارد تومان است.
دبیر شورای عالی جوانان با بیان اینکه طبق قانون رقم وام ازدواج مطابق تورم هر ساله جهش پیدا میکند گفت: خوشبختانه این جهش نسبت به تورم در چند سال اخیر حدود ۴ برابر بوده است.
وی در خصوص مسکن جوانان نیز گفت: در این حوزه رئیس جمهور دستور واگذاری زمین به زوجین جوان در روستاها و شهرهای کوچک را دادند که با مشکلاتی برای ثبت نام مواجه شد که با دستور رئیس جمهور، سامانه مجدد برای زوجها باز شد و مقدمات ثبت نام برای زوجین مجدداً فراهم شد.
یامین پور در خصوص خدمات پیش از ازدواج به جوانان گفت: این موضوع یکی از خدماتی است که دولت باید انجام دهد. بسیاری فکر میکنند که ازدواج و مهارتهای آن را بلد هستند اما روشن است که ناپایداری خانوادهها و طلاقهای متعدد به خصوص در ۵ سال ابتدای زندگی مشترک به دلیل عدم آشنایی زوجین با مهارتهای زندگی است.
وی تصریح کرد: در برخی از کشورها اصل صدور مجوز ازدواج منوط به گذراندن دورههای آموزشی پیش از ازدواج است که این در کشور ما اجباری نیست.
معاون امور جوانان با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار جوان در برنامهها و کارگاههای آموزشی ما شرکت کردند، اظهار داشت: دستگاههای دیگر هم به تناسب وظایف خود کارگاههای آموزشی قبل، حین و بعد از ازدواج را برگزار میکنند.
لزوم آموزش مهارتهای زندگی به دانش آموزان
وی با تاکید بر نقش آموزش و پرورش در آموزش مهارتهای زندگی به دانش آموزان، گفت: امیدواریم این حوزه در آموزش و پرورش جدی گرفته شود و آموزش مهارتهای زندگی به نو جوانان و جوانان از آموزش و پرورش آغاز شود.
یامین پور در خصوص حمایت از تشکلها نیز گفت: کار تشکلی در دنیا مرسوم است و در ایران نمونه پیشرفته آن در دوره انقلاب و جنگ شکل گرفت که بهترین آن بسیج بود. اما گونههای دیگری از کار تشکلی، سزمانهای مردم نهاد هستند.
وی با بیان اینکه تشکلها محدود به سازمانهای مردم نهاد نیستند، گفت: مثل گروههای جهادی که خدماتی متعدد به جامعه ارائه میکنند. به طور کلی یک نوع کنشگری داوطلبانه و عام المنفعه هستند که نمونه آن سمنهای جوانان است.
معاون امور جوانان با بیان اینکه حدود ۵ هزار سازمان مردم نهاد جوانان در کشور داریم گفت: هدف ما توسعه مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه جوانان است به طوری که یک جوان بلد باشد کار جمعی انجام دهد.
او با اشاره به شبکه سازی سمنها گفت: سال گذشته با فراخوانی که اعلام کردیم سمنهای جوانان را در ۱۴ موضوع تخصصی تقسیم و شبکه سازی کردیم و برای آنها انتخابات انجام دادیم و الان این ۵۰۰۰ سمن در ۱۴ شبکه مشغول فعالیت هستند و آموزشهای مختلف میبینند و توانمند میشوند.
آموزش مهارتهای زندگی به ۲۵۰ هزار سرباز / خودم را وکیل جوانان در حاکمیت میدانم
معاون امور جوانان همچنین با اشاره به برگزاری رویداد نما گفت: در این رویداد جوانان زیر ۲۵ سال را که در حوزه حل مسائل اجتماعی کشور ایده دارند جمع کردیم. صدها تشکل در این رویداد شرکت کردند و از بهترینهای آن ایدهها تجلیل میکنیم. کار جمعی و داوطلبانه برای حل مسائل کشور بر همین ایدههای خلاقانه استوار است.
وی همچنین با اشاره به طرح سرباز مهارت گفت: یکی از ادارات کل ما که بر حوزه مهارت آموزی تمرکز دارد، اداره کل طرحهای ملی و فراگیر جوانان است که به محوریت این اداره کل در دو سال گذشته حدود ۲۵۰ هزار سرباز در مرحله بدو خدمت آموزشهای مهارتهای زندگی و اشتغال را گذراندند.
دبیر شورای عالی جوانان با بیان اینکه خودم را وکیل جوانان در حاکمیت میدانم گفت: باید خیلی بیشتر از اینها برای جوانان کار کنیم برای همین خواستههای جوانان را در دولت پیگیری میکنم و از همکاران خودم در دولت میخواهم که خدمت رسانی به جوانان را اولویت خود بدانند؛ این خواسته رئیس جمهور است بنابراین باید ستادهای ساماندهی امور جوانان در سراسر کشور جدی گرفته شود، ما گزارش این ستادها را به دولت ارائه میکنیم.
نظر شما